Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Kadınlar DABB’da meslek öğreniyor

Kadınlar DABB’da meslek öğreniyor

Kadınlar DABB’da meslek öğreniyor

Kadinlar DABB’da meslek ögreniyor

DABB ve Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, birlik binasinda açilan meslek kurslarini ziyaret ederek, kursiyerlerle sohbet etti. DABB’in üye belediyeler arasindaki isbirligini gelistirme yaninda özellikle kadinlara yönelik meslek edindirme kurslarini da faaliyet alani içine aldigini belirten Baskan Soner Çetin, kursiyerlerin MEB onayli sertifika aldigini söyledi.

Dogu Akdeniz Belediyeler Birligi (DABB) bünyesindeki meslek edindirme kurslarina devam eden kadinlar hem hobilerini gelistiriyor hem de meslek sahibi oluyor.

DABB ve Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, birlik binasi içinde bulunan kurs merkezlerini ziyaret ederek, kursiyerlerle sohbet etti. Birlik üyesi belediyelerin baskanlari ve meclis üyeleriyle kurslar hakkinda bilgi alan Baskan Soner Çetin, pastacilik kursuna devam eden kursiyerlerin yaptigi patates pastasindan tatti.

Baskan Soner Çetin, DABB bünyesinde pastacilik, asçilik, taki tasarim, rölyef, ahsap boyama, giyim, mefrusat, tekstil, kuaför ve cilt bakimi uzmanligi gibi kurslar verildigini belirterek, “DABB sadece üye belediyeler arasindaki isbirligini gelistirmekle kalmiyor, kadinlarimizin meslek sahibi olmasi için de çesitli kurslar açiyor” dedi.

Kursa tamamlayan kadinlarin Milli Egitim Bakanligi (MEB) onayli sertifika aldigina dikkat çeken Baskan Soner Çetin, “Kadinlarimiz bu sertifika ile rahatlikla is bulabilmektedir. Çünkü isyerleri eleman alirken MEB onayli sertifikayi zorunlu kiliyor. Kursiyerler hem burada hobilerini gelistiriyor hem de meslek sahibi oluyor. Böylece istihdama katki sagliyoruz” seklinde konustu



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli